2305
page-template-default,page,page-id-2305,page-child,parent-pageid-120,mmm mega_main_menu-2-1-2,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

De bibliotheek van het NIKI is open voor alle bezoekers.

Openingstijden: vanwege Covid-19 is de bibliotheek vanaf 29 maart 2021 tijdelijk gesloten voor bezoekers.

Toegang: gratis op vertoning van een identiteitsbewijs (geen presentatiebrief of afspraak vereist)
Diensten: reference, open opstelling, lokaal gebruik (boeken worden niet uitgeleend), DIAL (Decimal Index to the Art of the Low Countries)

 

De bibliotheek vormt een integraal deel van ons Instituut. De rijke en goed opgebouwde collectie van wetenschappelijke pulibaties op het gebied van de geschiedenis van kunst en cultuur heeft als zwaartepunt Italiaanse kunst en kunst van de Nederlanden.  Er is bijzondere aandacht voor de gebieden grafische kunsten, tekenkunst en iconologie. De verzamelgebieden van moderne en hedendaagse kunst en architectuur zijn ook substantieel uitgebreid. De bibliotheek bezit meer dan 66.000 titels, waaronder: ca. 250 tijdschriften, waarvan 80 lopende; 1.000 items op microfiche, CD-ROMS en video’s; ca. 300 drukken van voor 1900; meer dan 5.000 veilingcatalogi.

Naast de bibliotheekcollectie bezit het Instituut ook een rijk fotoarchief, bestaande uit verschillende verzamelingen van bijzonder historisch belang, en onderzoeksmiddelen zoals de Bibliografia dell’Arte Grafica en de DIAL (Decimal Index to the Art of the Low Countries).

De bibliotheek bezit ook een uniek fotoarchief met meer dan 70.000 foto’s.

 

https://niki-florence.org/en/about-the-institute/how-to-reach-us/

NIKI Florence | bibliotheek

 

Alle boeken in het bezit van de bibliotheek zijn te vinden in de online, gedeelde open access catalogus van het IRIS-consortium. Hierin worden de catalogiseringsnormen van de Anglo-American Cataloguing Rules (AACrev.) en de Library of Congress Subject Headings toegepast.

 

Ga naar de IRIS catalogus http://www.iris-firenze.org