NIKI Webinar Series

In verband met de Corona-maatregelen die het onmogelijk maakten om lezingen en congressen in het instituut te organiseren zijn wij in het voorjaar van 2021 met een nieuwe serie online lezingen gestart: de NIKI Webinar series. De eerste vijf lezingen in deze serie zijn gegeven door Bram de Klerck, Victor Schmidt, Wouter Wagemakers, Gloria Moorman en Martijn van Beek.

Zij presenteerden de resultaten van hun recente onderzoek naar respectievelijk de iconografie van de Heilige Maria Magdalena in het noorden van Italië, processie standaarden uit De Marken, de Veronese architect Michele Sanmicheli (1484-1559), de verslagen van de reizen van Cosimo III de’ Medici (1642-1723) naar de Nederlanden en de theologische opvattingen in de traktaten van de Spaanse kunstenaar en prediker Fray Ricci de Guevara (1600-1681). Alle sprekers hebben met elkaar gemeen dat zij in het verleden van de faciliteiten van het NIKI gebruik hebben gemaakt.

Zoals bij lezingen in het instituut gebruikelijk is, zijn alle webinars in het Engels gehouden. Een internationaal publiek, vanuit Nederland, Italië, maar ook uit de Verenigde Staten heeft zodoende aan de lezingenreeks kunnen deelnemen.

Victor Schmidt heeft ons toestemming gegeven om zijn lezing op te nemen en hier te delen. De opname is hier terug te zien.

De verwachting is dat de NIKI webinar series in het najaar van 2021 vervolgd zal worden. Houdt onze website, de nieuwsbrief en/of de sociale media in de gaten voor de aankondigingen.