205
page-template-default,page,page-id-205,page-parent,page-child,parent-pageid-156,mmm mega_main_menu-2-1-2,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Beurzen

Het Instituut verstrekt beurzen voor een verblijf van minimaal 1 maand en maxi­maal 3 maanden teneinde studenten en onder­zoekers in staat te stellen onderzoek in Florence te verrichten op het gebied van de kunstgeschiedenis en aanverwante disciplines.

NIKI Florence | studiojob2004

Ook studenten en onderzoekers van buiten Letteren komen voor een studie­beurs in aanmerking, indien hij/zij in het kader van zijn/haar opleiding aan­toonbaar belang heeft bij een studieverblijf in Florence.

Om voor een NIKI-GWO beurs in aanmerking te komen dient men:

  1. ingeschreven te zijn bij een Nederlandse universiteit, of
  2. aan een Nederlandse universiteit een promotie voor te bereiden, of
  3. (onlangs) een studie aan een Nederlandse universiteit te hebben afgerond en een aantoonbare ambitie hebben om wetenschappelijk onderzoek te verrichten, gekoppeld aan een duidelijk omlijnd doel (publicatie, promotievoorstel etc.).

Studenten die in het kader van het Erasmus- of Socrates-programma in Florence verblijven, komen niet in aanmerking voor een beurs van het Instituut.