NIKI Ambassadeurs | NIKI Florence
162
page-template-default,page,page-id-162,page-child,parent-pageid-156,mmm mega_main_menu-2-1-2,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

NIKI Ambassadeurs

Onze ambassadeurs promoten de activiteiten van het NIKI bij de Nederlandse universiteiten. Ook fungeren zij als contactpersoon voor studenten die meer over het NIKI willen weten. De ambassadeurs delen hun eigen ervaringen met iedereen die nieuwsgierig is naar een studieverblijf in Florence. Onze ambassadeurs zijn:

Niels Weijenberg (UU)
Niels Weijenberg zit in de laatste fase van de bachelor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Niels is zeer betrokken geweest bij Stichting Art, de studiestichting verbonden aan zijn opleiding, waar hij onder meer een bestuursjaar heeft gedaan. Hij heeft een grote liefde voor de Italiaanse renaissance, en de stad Florence in het bijzonder. In 2017 volgde hij op het NIKI de zomerschool gewijd aan Leonardo da Vinci, een kunstenaar die hem al jaren fascineert.

Amie Kocken (UvA)
Amie Kocken studeert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze een jaar liberal arts & sciences aan Winthrop University in South Carolina. Na twee jaar bij het Bijbels Museum gewerkt te hebben, is ze nu werkzaam bij het Amsterdam Museum. In de zomer van 2016 volgde Amie de Michelangelo cursus aan het NIKI waar ze als een blok viel voor zowel de stad Florence als het NIKI. Haar interesse binnen de kunstgeschiedenis gaat uit naar de renaissance en het maniërisme, met Parmigianino’s Madonna met de lange nek als favoriet.

Climmy Potgieser (UvA)
Climmy Potgieser is masterstudente Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseert zich in de twee tijdvakken van de Middeleeuwen en de Italiaanse renaissance. Hierbinnen is zij met name geïnteresseerd in het vrouwelijke schoonheidsideaal in de schilderkunst van Sandro Botticelli. Sinds zij in 2014 met veel plezier de NIKI cursus over Leonardo da Vinci heeft afgerond, hoopt zij als ambassadeur haar prettige en leerzame ervaring te kunnen delen met eenieder die belangstelling heeft voor het instituut.

Julian van Deursen (TU Delft)
Julian van Deursen studeert Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Naast zijn interesse voor techniek, innovatie en design bewondert hij de grote rol die kunst en cultuur hebben gespeeld tijdens de renaissance en heeft hij onderzoek gedaan naar creatief auteursrecht in werken van Pontormo en Michelangelo. Kunstgeschiedenis heeft getoond relevant te zijn voor technische studenten en als ambassadeur aan de TU zet Julian zich in om technisch geschoolde studenten die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis over de mogelijkheden van het NIKI te informeren.

Loïs Geerlings (VU)
Loïs Geerlings is student Media Kunst Design en Architectuur aan de Vrije Universiteit met als specialisatie Kunst en Design. Al vanaf haar vijftiende werkt ze bij het Stedelijk Museum Amsterdam, waar ze verschillende projecten heeft uitgevoerd. Zo organiseerde ze samen met een team de Museumacht in 2017 en is ze nog steeds regelmatig in het museum te vinden als gids. Loïs is ook ambassadeur van de faculteit Geesteswetenschappen van de VU. Hiervoor geeft ze voorlichting over haar studie op middelbare scholen en open dagen. Ze heeft een grote liefde voor kunst in de breedste zin van het woord, variërend van moderne en hedendaagse kunst tot die van de Italiaanse Renaissance.

Laura Overpelt (OU)
Laura Overpelt is promovenda aan de Open Universiteit bij de faculteit Cultuur- en Rechtswetenschappen. In het kader van NWO ‘promoties in de geesteswetenschappen’ doet zij onderzoek naar de dagelijkse praktijk in het schildersatelier van Giorgio Vasari (1511-1574) in het Palazzo Vecchio in Florence en de manier waarop deze praktijk in woord en beeld is weergegeven. Laura werkt aan de OU in studiecentrum Amsterdam en is regelmatig op het NIKI te gast om in het Staatsarchief onderzoek te kunnen doen.

Carlijn Torenbeek (UU)
Carlijn Torenbeek studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In 2014 heeft zij de zomercursus over Leonardo da Vinci gevolgd aan het NIKI. Als NIKI ambassadeur zet Carlijn zich vooral in om internationale studenten van de UU te informeren over het instituut. Zij heeft zelf ervaring als student in het buitenland; in Seoul en Bologna heeft zij contemporaine geschiedenis en internationale betrekkingen gestudeerd. Na haar bestuursjaar bij de internationale studentenstichting ESN Utrecht zal zij zich in september 2018 op deze richting richten in haar Master.

André van Deursen (TU Delft)
André van Deursen is sinds januari 2014 ambassadeur van het NIKI aan de TU Delft. Hij studeerde in 2017 af aan de Universiteit Leiden met als specialisatie architectuurgeschiedenis op een onderzoek naar de ontwikkeling van de Italiaanse plattelandsvilla onder Medici invloed. Nu studeert hij aan de Technische Universiteit in Delft waar hij zich specialiseert in architectonisch erfgoed. Zijn afstudeeronderzoek gaat over de herbestemming van agrarisch erfgoed in Midden-Italië.

Tessel Luitjens (RUG)
Tessel Luitjens studeerde Kunstgeschiedenis en Italiaanse Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2016 is zij Research Master-student Kunstgeschiedenis aan diezelfde universiteit, met als specialisatie vroegmoderne Italiaanse kunst. In 2017 deed Tessel op het NIKI in het kader van een onderzoeksstage onderzoek naar het opdrachtgeverschap van de familie Rinuccini voor het Patrician Patronage Project van prof.dr. Henk van Veen.

Surya Stemerding (RUN)
Surya Stemerding studeerde in 2011 af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar Master Kunstgeschiedenis sloot zij af met een scriptie over het tekeningenoeuvre van de Romeinse schilder, schrijver en ingenieur Cavalier Gaspare Celio (1571-1640). Tot februari 2014 is zij werkzaam geweest als manager bij het Jheronimus Bosch Art Center te ‘s-Hertogenbosch. Zij werkt nu als buitenpromovenda aan de Radboud Universiteit aan een proefschrift over Gaspare Celio en zijn positie en zelf-positionering als erudiet kunstenaar binnen het artistieke speelveld van vroeg zeventiende-eeuws Rome.